piątek, 20 maja 2011

halo, halo!

dziś piątek! dobrego początek! Słoneczna zapowiedź dwóch kolejnych dni, spędzonych razem na błogim lenistwie :-) Nie myślimy wtedy o codzienności i całym tym kołowrotku, w który popadamy od poniedziałku do piątku. Weekend to weekend. Święto. Przygotowujemy proste potrawy na 2 dni, żeby nie zaprzątać sobie głowy staniem przy garach. I tak na ten przykład jutro lepić będziemy pierogi ruskie w ilości zatrważającej ;-)). Zawsze byłam zdania, że z pierogami nie ma wcale tak dużo roboty, za to korzyści jest wiele :-))). Kompot z rabarbaru i rabarbar pod kruszonką załatwią pozostałe potrzeby ;-) 
Miłego weekendu!
(na zdjęciu poniżej: zawijaski z ciasta francuskiego, cukru i cynamonu, łatwe, szybkie i smaczne, w sam raz na weekend :-))

AL

1 komentarz:

  1. O rany!
    PALMIERSY! uwielbiam.
    Przypomniał mi się Paryż i Morocco.

    OdpowiedzUsuń